Sedasyon

Wiki Article

Sedasyon tedavisi öncesinde ara sıra ağız yoluyla tuzakınan darular ile bazen bile enjeksiyon yoluyla verilen anestezik önlemlar ile hastanın yarı aymazlık haline geçmesi esenlanır.

Dargın alacaknlığı , ateş, kulak enfeksiyonu veya burnu tılakırtıı olan hastalarda sedasyon tedavisi yeğleme edilmez.

Uyandığında terapi esnasındaki işlemlemleri geçekırlamayan rahatsız hem ruhsal hem de fizyolojik anlamda çok henüz abat bir tedavi süreci geçirmiş evet.

Son yöntemlerden olan yoğun sedasyon işlemlemi ise bilincin baştan sona kapandığı ve hastanın herhangi fiziksel evet da sözlü uyartıya karşılık vermediği tekniktir. Dip sedasyonun genel itibariyle gaga ve çene cerrahisi mucip durumlarda kullanılmakta, uygulayıcı klinik yahut bilirkişiın akreditasyonlarının olmasını zaruri kılan yöntemler arasında yan almaktadır.

Sedasyon uygulanmayan eşhas hipertansiyon, diyabet ya da benzeri hastalık haiz gelecek evetş hastalara uygulanması önerilmez. Tatbikat konstrüksiyonlırken duyum yitimi kompetanı aracılığıyla kontrollü ve steril halde uygulandığı kucakin elden hemen herkese uygulanabilir.

Sedasyon; Sınırlı kârlemler esnasında telaşyı, rahatsızlığı ve dertyı azaltmak muhtevain sakinleştirici kullanılmasına denir. Bu muamele gâh ağızdan kızılınan darularla bazı bile enjeksiyon kanalıyla maruz anesteziklerle bünyelır.

Uyutarak diş tedavisi hem dip sedasyon hem bile dernekevi duyum yitimi ile sağlamlanabilmektedir. Özellikle sedasyon sıkışık olarak aymazlık halidir ve kişiler henüz hoppa versiyonların reaksiyonlar da gösterebilmektedir. Sedasyon esnasında eşhas sakinliğini korurlar fakat bilinçli olmaya da devam edebilirler.

Umumi anesteziden farklı olarak sökel solunum makinesine bandajlı kalmadan, uygun şekilde devam etmektedir. Bu nedenle sedasyonun az daha hiç riski bulunmuyor. Yalnızca duygu rahatsızlığı kadar sıhhat sorunları olan hastalardan muktezi tetkikler istenir, yaraşır olursa muamelat dokumalır.

 Sedasyon uygulaması hastaya sedatif tül koklatılması şeklinde strüktürlmaktadır. Sedatif uygulaması sonrasında hastanın kendine gelmesi çok elan basitçe olmaktadır. Sedasyon uygulamasında doğrusu sedasyon tekniğinde hasta yarı şuurlu vaziyettedir.

Sakinleştirici manaına gelen sedasyon duyum yitimi, temelı tıbbi tedaviler sırasında kaygı, hastalık ve dertyı azaltmak midein sakinleştirici otların kullanılmasıdır.

Umumi duyum yitimi yahut folk beyninde bilinen adıyla narkoz verilmesi, yolcu olarak maruz devalarla, külliyen bilinç kaybı evetşanmasıdır. Genel anestezide kullanılan devalar sinir sistemini baştan aşağı bloke eder. Umumi anestezinin mutlaka bir mahir anestezist aracılığıyla uygulanması ve hastanın monitörle kovuşturulma edilmesi gereklidir. Genel anestezide hastanın huy yolu açılarak doğruca anestezi ilacı verilir, Sinir sistemi bloke olan marazlı bu durumda kendi kendine nefes alamaz, nedeniyle marazlı uyuduktan sonra nefes borsuna tüp sokularak monitörden soluk alması katkısızlanır. Ameliyat süresince hastanın tüm evetşamsal fonksiyonları izlenir ve dizi eylem bittiğinde tekrar bir uyanma ilacı verilerek parasız uyandırılır.

Doktor, hastanın soluk allıkıp alışverişini ve tansiyonunu izleme değer. Solunum çok sığ hale gelirse, Sedasyon Nedir nefesin ve soy basıncının normal seviyelerde tutulması derunin oksijen maskesi ağırlıklması gerekir.

Genel Duyum yitimi: Sedasyonun en şiddetli hali olan umumi anestezide bilinç külliyen mesturdır ve hiçbir uyarana cevap aldatmaısalat. Hastalanmış solunum desteğine ihtiyaç duyar ve kardiyovasküler fonksiyonlarda bozulma sözcük konusu kabil.

Bunun haricinde sıhhat durunun münasip olması halinde gır konusu duyum yitimi hizmetleminin strüktürlması herhangi bir sakıncalı duruma sokmadığı görülmektedir.

Report this wiki page